15 iulie este Ziua mondială a Competențelor Tinerilor. Este ziua în care este celebrată importanța educației și formării tehnice și profesionale, pentru a-i înzestra pe tineri cu abilitățile de care au nevoie pentru viitor.

În acest spirit, în cadrul proiectului RAISE Youth, până la finalul lunii iulie, 415 tineri au participat la cursuri de formare a competențelor digitale. Fiecare participant a beneficiat de 24 de ore de formare digitală, după cum urmează: abilități digitale generale (8 ore), abilități digitale aplicate și tehnologii pentru agricultura durabilă (8 ore), abilități și tehnologii digitale aplicate pentru ecoturism rural (8 ore).

Tot în luna iulie, s-a finalizat și programul de consiliere profesională în vederea facilitării integrării tinerilor din proiectul RAISE Youth pe piața muncii, în educație, formare sau antreprenoriat. În cadrul programului de agricultură ecologică, tinerii s-au întâlnit cu furnizorul de servicii de consultanță agricolă pentru monitorizarea evoluției culturilor plantate și pentru a primi informații despre modalitățile de realizare a irigațiilor.

Mai multe puteți afla aici (http://www.resurseumane-aur.ro/files/noutati/2021 07 31 RAISE Youth update IULIE 2021.pdf).