Tot mai mulți oameni caută evadarea din cotidian în liniștea și farmecul netulburat de civilizație al spațiului rural, motiv pentru care sectorul agroturistic este în continuă dezvoltare în România.

Vechi de sute de ani, activitățile specifice vieții la sat sunt, în prezent, o meserie de sine stătătoare, aceea de lucrător agroturistic.

Lucrătorul în gospodăria agroturistică are un rol determinant în dezvoltarea turismului în mediul rural. El este persoana care, prin activitățile desfășurate și serviciile oferite în cadrul gospodăriei agroturistice, face posibil ca idila rurală să devină o realitate.

Câteva activități generale pe acest domeniu de activitate: munca în echipă, aplicarea normelor sanitar-veterinare, asigurarea igienei în gospodăria agroturistică și gestionarea documentelor de evidență.

Structuraltraining.ro oferă un curs de specializare pentru postul de lucrător în gospodăria agroturistică, cu durata de 132 de ore (76 ore teorie + 56 ore practică), iar participanții au nevoie de studii medii cu diplomă de bacalaureat. Mai multe detalii găsiți aici: http://structuraltraining.ro/curs-lucrator-in-gospodaria-agroturistica/