HUB = Hai cu noi sub Umbrela Binelui

Proiectul RAISE Youth – “Acțiuni în mediul rural pentru un antreprenoriat inovativ și sustenabil pentru tineri”, finanțat prin Granturile Spațiului Economic European (SEE) și Norvegiene pentru creșterea gradului de ocupare al tinerilor, lansează Centrele Demo RAISE, hub-uri inovatoare dedicate tinerilor NEETs.

Primul Centru Demo se va inaugura oficial vineri, 18 decembrie 2020, în comuna Păunești din județul Vrancea, următoarele două hub-uri fiind în pregătire și urmând a se lansa tot în cursul acestei luni, la Mahmudia (jud. Tulcea) și Liești (jud. Galați).

Centrele își deschid porțile pentru tinerii NEETs înregistrați în proiectul RAISE Youth, cu vârste între 20 și 29 ani, cu focus prioritar pe cei aflați în segmentul de vârstă cuprins între 25 și 29 de ani.

Centrele au drept principal scop pilotarea și promovarea unui model inovativ, în vederea creșterii (auto)angajabilității în rândul tinerilor din mediul rural, prin intermediul unor agro-afaceri sustenabile și a eco-turismului rural. Această acțiune de inovare socială va conduce la crearea de noi locuri de muncă și/sau ocuparea celor existente.

Tinerii NEET din mediul rural românesc vor fi susținuți în aventura lor de experiența celorlalte trei țări beneficiare din proiect, care se confruntă și ele cu rate foarte ridicate ale șomajului în rândul tinerilor: Bulgaria, Croația și Spania.

Proiectul RAISE Youth este implementat în România de Asociația Națională a Specialiștilor în Resurse Umane.

Vă invităm să urmăriți dezvoltarea Centrelor Demo aici, pe platforma proiectului, cât și pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/RAISEYouthRomania.

NEET este termenul folosit pentru a descrie categoria de tineri care nu sunt încadrați profesional și nu urmează nici un program educațional sau de formare.