În ultimele luni, echipa proiectului RAISE Youth s-a deplasat în teritoriu pentru a capta aspecte privind viața de zi cu zi din Centrele DEMO, au avut loc interviuri cu tinerii noștri, au fost surprinse poveștile și planurile lor.

Cei peste 400 de tineri NEETs care s-au implicat activ în programele de formare derulate în cadrul proiectului RAISE Youth au beneficiat de cursuri de calificare pentru „operatori ferme ecologice mixte”, cursuri de calificare pentru ocupația de „cameristă”, servicii sociale, consiliere profesională, cursuri de dezvoltare a competențelor digitale, cursuri destinate să le asigure o mai bună tranziție către piața muncii și care să le faciliteze accesul către locurile de muncă dorite.

Toate cele trei Centre Demo dezvoltate în cadrul proiectului și situate în regiunea de Sud-Est a României, în județele Iași, Galați și Vrancea (orientate în special pe potențialul agricol al zonei) și județele Constanța, Tulcea și Vrancea (orientate în special pe potențialul turistic al zonei) au fost active în toată această perioadă. Au fost achiziționate consumabile agricole și, sub supravegherea constantă a expertului nostru în agricultură, tinerii NEETs au desfășurat activități practice regulate de agricultură durabilă. Totodată, în cadrul Centrelor Demo cu specific turistic, tinerii au fost instruiți și consiliați în domeniul turismului rural de către expertul nostru în turism.