Grupurilor țintă din cadrul proiectului le va fi oferită pregătire profesională în domeniul agriculturii ecologice, cât și în cel al agroturismului ecologic și durabil.

Cursurile, acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări, organ de specialitate aflat în coordonarea Ministerului Educației și Cercetării, vor ține seama de nivelul de pregătire al participantului (studii gimnaziale, medii, superioare) și vor fi de mai multe tipuri: de inițiere, calificare, specializare sau perfecționare.
În funcție de tipul cursului, durata poate varia de la 120 ore (cursurile de calificare), la 40 ore (cursurile de specializare, inițiere sau perfecționare).

Accesând linkul http://site.anc.edu.ro/lista_so/, veți putea vedea descrierea completă a ocupațiilor de agent agricol, lucrător calificat în cultura plantelor, operator în ferme ecologice mixte, lucrător pensiune turistică și lucrător în gospodăria agroturistică.

Pe lângă abilitățile tehnice, printre cele mai importante competențe personale dezvoltate în urma acestor programe specifice se numără:

  • comunicarea
  • deschiderea pentru lucrul în echipă
  • organizarea
  • grija la nevoile celorlalți

Cursurile din proiect sunt concepute să ofere o experiență pentru fiecare participant în parte, cunoștințele și abilitățile dobândite prin intermediul învățării interactive fiind importante pentru toți cei implicați.
Tinerii vor învăța experimentând, reflectând asupra a ceea ce au de făcut, prin activități de învățare de la egal la egal, de asumare a rolurilor și într-un cadru în care rezultatele vor fi monitorizate.